Contact met Rith Internet Services
Welkom
 

Permanent wonen in uw RecreatieBungalowWonen

De website van de rijksoverheid schrijft over dit
onderwerp het volgende, permanent bewonen van recreatiewoningen is niet gewenst het buitengebied is namelijk voor iedereen toegankelijk om te recreƫren en dat moet zo blijven. Door permanente bewoning toe te staan zijn er minder recreatiewoningen voor de verhuur beschikbaar en zal de vraag naar vakantiehuizen toenemen wat een verdere verstening tot gevolg heeft.

Permanent wonen in een recreatiewoning is in strijd met het bestemmingsplan van de gemeente, bij de gemeente kunt u informeren of gebouwen een woon of recreatiebestemming hebben. Natuurlijk zijn ook de bouwtechnische eisen anders de recreatiewoningen zijn vaak lichter gebouwd dan woonhuizen.

Voor een grote groep bewoners is er een oplossing gevonden en deze wet zal waarschijnlijk dit jaar 2011 inwerking treden. In grote lijnen komt het hier op neer als bewoners van recreatiewoningen vanaf 1 november 2003 onafgebroken in hun woning gewoond hebben is de gemeente verplicht (onder voorwaarden) deze mensen een gedoogverklaring te geven.

Klik hier voor de website van de Rijksoverheid om het hele artikel eens rustig te lezen

Als u een recreatiebungalow koopt waar permanente bewoning gedoogd is betekent dit niet dat het automatisch voor u ook toegestaan is, een gedoogverklaring is meestal persoonlijk zodat u de recreatiewoning alleen mag gebruiken als vakantiehuis of om te verhuren als vakantiehuis.

Uw recreatiebungalow is dus duidelijk bedoelt om in te recreƫren en zoals u op diverse websites van de overheid of gemeentes kunt lezen zal niet worden toegestaan dat u er permanent gaat wonen.